Ivanka pri Dunaji
www.ivankapridunaji.sk
Utorok, 18 december 2018
Dnes má meniny 
Sláva, Slávka
 
 
Fórum chovatelia-ipd.sk  


Mischo
Správca

Admin
Príspevkov: 28
graph
Hodnotenie: 1  
Niečo ako koložvárska kapusta - 24/02/2009 00:14 Toto je ďalší z mojich obľúbených receptov.
Výhodou tohto receptu je, že naraz urobím mäso s prílohou aj oblohou
potrebujeme:
1kg kyslej kapusty, 1,5kg veľkej cibule, približne 1kg mäsa (králik, kuracina, morčacina), 1l mlieka, 3/4kg ryže, 400g klobás, 4 strúčiky cesnaku, suchá marináda vo vrecku (z obchodu), majoránka, mleté čierne korenie, vegeta, trošku masti alebo oleja na vytretie pekáča.
postup:
Mäso si vykostíme a nakrájame na kocky.
Kyslú kapustu dáme do sitka a vytlačíme z nej vodu.
V kapustovej vode rozrobíme prelisovaný cesnak a hotovú kúpenú suchú marinádu, prípadne použijeme červenú papriku, čierne mleté korenie a vegetu.
Do takto pripravenej marinády vložíme mäso. Ideálne je ak sa mäso marinuje aspoň 2 hodiny.
Kapustu pokrájame na kratšie kúsky a dáme nabok.
Ryžu dôkladne premyjeme a necháme v sitku odtiecť.
Vezmeme dostatočne veľký pekáč, ktorý vytrieme s masťou alebo olejom.
Cibuľu nakrájame na cca 0,5cm kolieska a vyložíme dno a boky pekáča. Na boky použijeme polovičné kolieska, stačí jeden rad.
Ďalej poukladáme na kolieska nakrájanú klobásu.
Odkvapkanú ryžu zamiešame s nahrubo pokrájaným zvyškom cibule, čiernym korením, majoránkou a vegetou.
1/2 hmoty nasypeme na cibuľu a klobásu. Vyberieme mäso z marinády a vmiešame ho do druhej polovici, ktorú tiež nasypeme do pekáča.
Na vrch rozprestrieme pokrájanú kyslú kapustu a celé to rovnomerne prelejeme zvyškom marinády.
Šťava by mala dosahovať až na spodok kapusty. Odporúčam doliať mlieko, ale môže byť a voda.
Prikryjeme a pečieme pri 180 st.C asi hodinu a pol, potom odokryté grilujeme ešte 15 minút.
Ak ste dali málo šťavy, alebo nemáte radi chrumkavé môžete pekáč vybrať aj skôr.
Ako prílohu odporúčam kyslú smotanu.
Dobrú chuť.
  | | Správca zakázal anonymné príspevky.