Ivanka pri Dunaji
www.ivankapridunaji.sk
Pondelok, 16 september 2019
Dnes má meniny 
Ľudmila
 
 
Fórum chovatelia-ipd.sk  


Mischo
Správca

Admin
Príspevkov: 28
graph
Hodnotenie: 1  
Varený-smažený tatarák - 01/02/2009 21:05 Pozor tento recept je nezdravý!!!
Ale raz za čas môžeme zhrešiť
Potrebujeme: všetko mäso - aj s kožou (zo sliepky, kuraťa..., taktiež tučné časti hovädziny) - z nedeľného vývaru, masť - akákoľvek, rasca - mletá, majoránka, cibuľa, kečup, čili omáčka - prípadne mletá štipľavá paprika, horčica, mleté čierne korenie, vegeta, chlieb z predchádzajúceho dňa, cesnak.
Postup: mäso oberieme od kosti, nakrájame na väčšie kusy. V prípade že dáme aj kože alebo tučné z hovädziny, tieto nakrájame na tenké rezance. Pražíme v hlbokej panvici na rozpálenej masti. Podľa potreby pridávame masť, aby sa mäso stále pražilo (ak sú kože mastné, nemusíme jej toľko pridávať), pražíme dovtedy kým sa všetko neochrumkavie a neopečie... Ku koncu praženia pridáme mletú rascu.
Odstavíme zo sporáka, pridáme kečup, horčicu, čili omáčku - prípadne štipľavú mletú papriku, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, pomrvený majorán. Vymiešame, dochutíme čiernym korením a dosolíme vegetou. Mala by nám vzniknúť hmota, ktorá drží pekne pokope. Ochutnáme a čo chýba, pridáme.
Z chleba pripravíme na masti topinky, potrieme s cesnakom a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
  | | Správca zakázal anonymné príspevky.